Close

Matsal & cafeteria

125px-Flag_of_Germany.svg Speisesaal und cafe

125px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg Dining room and cafeteria

DSC00997

Ångfartyget Mariefred har en matsal på övre däck för 30 gäster och en cafeteria på mellandäck. På menyn i Mariefreds matsal finns bland annat ångbåtsbiff samt lax. Matsalen har fullständiga rättigheter.

Under reguljärresor Stockholm-Enhörna-Mariefred serveras vanligen tre sittningar; på utresan en lunchsittning som börjar ca. kl. 12.00 och vid resa till Stockholm två sittningar, en som börjar vid fartygets avgång från Mariefred kl. 16.30 samt ytterligare en halvvägs till Stockholm kl. 18.15.
Under veckoslut finns som regel också servering i konversationssalongen belägen akterut på övre däck och med plats för ett tiotal gäster.

Matsalen är intim och kan servera upp till 30 gäster per sittning, serveringsmöjligheterna är begränsade och menyn är därför anpassad med hänsyn till utrymmen ombord samt till traditionen att främst kunna servera den för en mälarångare klassiska matsedeln med ångbåtsbiff (biffstek med lök) eller lax. Härtill finns ett par ytterligare varmrätter, en förrätt och en dessert för dem som så önskar. Matsalen kan erbjuda vegetarisk rätt. Vid bordsreservation meddela gärna om det önskas en sådan maträtt så att vår kock är förberedd.

För plats i matsalen vid en sittning, reservera gärna bord i förväg, minst ett par dagar innan resdagen, till vårt rederikontor.

De resenärer som ej har bokat matsalsplats i förväg bereds bord i matsalen i mån av plats vid sittningens början.

Vid specialresor såsom kulturresor, deltagande vid Skärgårdsbåtens Dag gäller andra sittningstider anpassade efter specialturlista. Vissa inskränkningar i ordinarie matsedel kan då också förekomma.

Ombord finns också en cafeteriaservering med en disk föröver på mellandäck. Här går det bra att handla kaffe, te, läsk, öl, vin liksom smörgåsar, kakor och godis. Cafeterian är öppen under hela resan Stockholm-Mariefred, Mariefred-Stockholm liksom vid resor Mariefred-Taxinge Näsby-Mariefred samt vid specialresor.

Mariefred-matsedel 2019

DSC01000